Κόσμος

Διέσωσαν 217 άτομα ανοιχτά της Λιβύης

Ένα περιπολικό σκάφος ανοιχτής θάλασσας του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας που συμμετέχει στις επιχειρήσεις που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μεσόγειο, διέσωσε το Σάββατο 217 ανθρώπους που είχαν ναυαγήσει κοντά στις ακτές της Λιβύης, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις γαλλικές Αρχές.

Οι ναυαγοί είχαν επιβιβαστεί σε 3 πλοιάρια. Δύο φερόμενοι διακινητές έχουν συλληφθεί σύμφωνα με το λιμενικό της Γαλλίας, που διευκρίνισε ότι οι πρόσφυγες και οι διακινητές έχουν «παραδοθεί στις ιταλικές Αρχές».

Το σκάφος "Commandant Birot" είχε αποπλεύσει την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να ενισχύει τις δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης Triton «με στόχο την αναχαίτιση της ροής των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες».

Στην Ιταλία, εξάλλου, η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συντόνισε τη διάσωση τουλάχιστον 6 πλοίων με πρόσφυγες το πρωί, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες επιχειρήσεις. Οι ιταλικές Αρχές κάνουν λόγο για «μία πολύ φορτωμένη ημέρα», αν δε βρίσκονται σε θέση προς το παρόν να δώσουν στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των προσώπων που έχουν σώσει το τελευταίο 24ωρο.

Χθες διέσωσαν 220 μετανάστες που προέρχονταν από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής που είχαν επιβιβαστεί σε δύο πλοία τα οποία αντιμετώπισαν προβλήματα στα ανοικτά της θάλασσας της Λιβύης.

Σχόλια