Κόσμος

Πέθανε η συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ρουθ Ρέντελ

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η Βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ρουθ Ρέντελ. Η συγγραφέας είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο τον Ιανουάριο.

Η Ρέντελ είχε υπογράψει περισσότερα από 60 μυθιστορήματα, με πιο γνωστά εκείνα που ανήκουν στη σειρά του επιθεωρητή Ουέξφορντ, αλλά και πιο σκοτεινά-ψυχολογικά βιβλία που εξέδιδε με το ψευδώνυμο Μπάρμπαρα Βάιν. «Η Ρουθ και η Μπάρμπαρα είναι δύο πτυχές του εαυτού μου. Η Ρουθ είναι πιο σκληρή, πιο ψυχρή, πιο αναλυτική, πιθανόν πιο επιθετική. Η Μπάρμπαρα είναι θηλυκή. Έχει μία πιο μαλακή φωνή από τη Ρουθ, πιο ευαίσθητη και ίσως πιο διαισθητική», είχε γράψει η ίδια.

Το πρώτο μυθιστόρημα της Ρέντελ εκδόθηκε το 1964 και έκτοτε έγραψε πολλά βραβευμένα βιβλία, όπως τα "Σαν δαίμονας μπροστά μου", "Πικρό Τέλος", "Πορτομπέλο". Πέρυσι εξέδωσε το "The Girl Next Door" (Το κορίτσι της διπλανής πόρτας).

Τα έργα της Ρέντελ έχουν εκδοθεί σε περίπου 30 χώρες και πολλά έχουν προσαρμοσθεί για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Το 1997 πήρε τον τίτλο της βαρόνης Ρέντελ του Μπάμπεργκ αφού διορίστηκε στη Βουλή των Λόρδων, την άνω βουλή του βρετανικού Κοινοβουλίου, για το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα.

«Έπειτα απ' όλα αυτά τα χρόνια, εξακολουθώ να αγαπώ το γράψιμο και δε λέω πως γράφω καλά, αλλά γράφω όσο καλά μπορώ», είχε δηλώσει το 2009 σε συνέντευξή της στο Ρόιτερς.

Σχόλια