Κόσμος

Εκτίθεται ξανά η Σινδόνη του Τορίνο

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία έκθεση σε δημόσια θέα της Ιεράς Σινδόνης του Τορίνο το πανάρχαιο λινό ύφασμα στο οποίο είναι αποτυπωμένο το σώμα ενός γενειοφόρου άντρα, σταυρωμένου και μαστιγωμένου που θεωρείται ότι ίσως αποτελεί το σάβανο του Χριστού με το οποίο ενταφιάστηκε βγήκε από την προθήκη του αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση σχετικά με την αυθεντικότητα του κειμηλίου.

Η Σινδόνη που φυλάσσεται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή σε ειδική προθήκη, θα παρουσιάζεται στο κοινό μέχρι τις 24 Ιουνίου, με τις Ιταλικές Αρχές να εκτιμούν ότι θα συρρεύσουν εκατομμύρια πιστών για να την προσκυνήσουν.

Το Τορίνο αναμένεται να επισκεφθεί και ο Πάπας Φραγκίσκος για να προσκυνήσει το κειμήλιο που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της επιστήμης. Αν και η ρωμαιοκαθολική εκκλησία αποφεύγει να πάρει σαφή θέση σε ένα ζήτημα, που θεωρείται από τα πλέον αμφιλεγόμενα παγκοσμίως εντούτοις ανεπισήμως διατρανώνει την πεποίθηση ότι η Σινδόνη είναι αυθεντική και αποτελεί την απόδειξη της ανάστασης του θεανθρώπου.   

Σημειώνεται ότι για τους επόμενους δύο μήνες τα μέτρα ασφαλείας, που έχουν λάβει οι τοπικές Αρχές στο Τορίνο λόγω της έκθεσης της Σινδόνης θα είναι στο ύψιστο επίπεδο.  

Σχόλια