Κόσμος

Γυμνόστηθες Femen σταμάτησαν την ομιλία της Λεπέν

Με τις Femen και τον πατέρα της ήρθε αντιμέτωπη η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που είχε διοργανώσει. Το πρωί, όταν θέλησε να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Ζαν Ντ' Άρκ, την περίμεναν οι Femen αναγκάζοντάς την να διακόψει την ομιλία αναφώνησε «πόσες εκπλήξεις, αυτήν την Πρωτομαγιά».

Την πρώτη έκπληξη για τη Μαρίν της την επεφύλασσε ο πατέρας της: Ο 86χρονος Ζαν-Μαρί, ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, με τον οποίο έχει έρθει σε ρήξη, ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή την ώρα που έπαιρνε τη θέση της και η ίδια για να ξεκινήσει η εκδήλωση. Στάθηκε μπροστά της και, χωρίς να ρίξει ούτε ένα βλέμμα στην κόρη του που είχε βυθιστεί στη μελέτη των σημειώσεών της, έκανε το σήμα της νίκης, καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν αποχώρησε στη συνέχεια από την εκδήλωση. Προτού να απομακρυνθούν από πολλούς άνδρες, οι τρεις γυμνόστηθες φεμινίστριες άπλωσαν στο μπαλκόνι όπου στέκονταν μεγάλες κόκκινες σημαίες του Γ' Ράιχ και χαιρέτησαν ναζιστικά.

Οι Femen είχαν γράψει στα ημίγυμνα κορμιά τους το σύνθημα Hail Le Pen (από το Χάιλ Χίτλερ) και ανέβηκαν σε ένα μπαλκόνι, χαιρετώντας ναζιστικά, ενώ είχαν κρεμάσει και ναζιστικές σημαίες. Απέναντί τους, η Μαρίν Λε Πεν προσπαθούσε να βγάλει λόγο. Αλλά εκείνες φωνάζοντας με μια ντουντούκα συνθήματα, δεν την άφηναν!

Σχόλια