default-image

Τουλάχιστον 60 συλλήψεις σε διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη

Κόσμος
Τουλάχιστον 60 συλλήψεις σε διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε περισσότερες από 60 συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 25χρονου Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι, ενώ τελούσε υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης.

Οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν ανά ομάδες στο Μανχάταν και σε μερικές περιοχές προκάλεσαν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Αστυνομικοί που επέβαιναν σε σκούτερ χρησιμοποίησαν γκλομπ για να κρατήσουν τους διαδηλωτές στα πεζοδρόμια και συνελάμβαναν όσους διαδήλωναν ανάμεσα στα αυτοκίνητα, αναφέρει το newsbeast.gr.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη πορείες διαμαρτυρίας εναντίον της αστυνομικής βίας σε αρκετές αμερικανικές πόλεις, ενώ μία μεγάλη διαδήλωση στη Βαλτιμόρη έληξε ειρηνικά.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη Βαλτιμόρη με αφορμή τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, κάηκαν 19 κτίρια και απανθρακώθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκαν 20 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με newsbeast.gr , μικρότερες σε μέγεθος διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στη Βοστώνη, στο Χιούστον, στο Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, στην Ουάσινγκτον και στο Σιάτλ, ενώ ολιγάριθμοι διαδηλωτές συνελήφθησαν στο Ντένβερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News