Κόσμος

Πούτιν: Η Ρωσία δεν παραβιάζει τους "κανόνες του παιχνιδιού"

Στην εκτίμηση ότι η Ρωσία δεν παραβιάζει τους «κανόνες του παιγνιδιού» στη διεθνή σκηνή σε αντίθεση με τη Δύση, προέβη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση αποσκοπούν στην ανάσχεση της ανάπτυξης της χώρας.

Σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από το δίκτυο Rossia 1 της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης για τη συμπλήρωση 15 ετών του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία, ο πρόεδρος της Ρωσίας ξεκαθαρίζει ότι ως κανόνες του παιχνιδιού εννοεί το Διεθνές Δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ό,τι συνδέεται με αυτά.

Αναφερόμενος στις διεθνείς κυρώσεις, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας, τον Μάρτιο 2014, και τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση ο Πούτιν λέει: «Αυτές οι κυρώσεις δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία απόπειρα ανάσχεσης της ανάπτυξης της Ρωσίας».

«Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο στις προθέσεις που έχει επιδείξει η Δύση εδώ και αιώνες», προσθέτει.

«Οι αυτόκλητοι ηγετικοί κύκλοι των δυτικών χωρών, οι πολιτικές και οικονομικές τους ελίτ μάς αγαπούν όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και στεκόμαστε με το χέρι απλωμένο για να ζητιανέψουμε», καταλήγει ο Ρώσος πρόεδρος.

Σχόλια