Κόσμος

Βαρκελώνη: Μαθητής σκότωσε καθηγητή με τόξο!

Ύποπτος θεωρείται μαθητής σε σχολείο της Βαρκελώνης, ότι σκότωσε σήμερα εκπαιδευτικό του σχολείου του στην βορειοανατολική Ισπανία, καθώς και για τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Ένας καθηγητής είναι νεκρός», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο Cataluna TV3 μετέδωσε ότι ο μαθητής πραγματοποίησε την επίθεση με βαλλίστρα, ενώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων EFE μετέδωσε ότι ο δράστης της επίθεσης έφερε μαχαίρι.

«Ο ύποπτος είναι κάτω των 14 ετών. Η αστυνομία τον έχει αναγνωρίσει, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει στην σύλληψή του, καθώς, επειδή είναι κάτω των 14 ετών, δεν μπορεί νομικά να τού ασκήσει δίωξη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Προς το παρόν ο ανήλικος "φρουρείται" από την αστυνομία στο σχολείο.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Joan Fuster της Βαρκελόνης γύρω στις 09:20 τοπική ώρα (10:20 ώρα Ελλάδος), λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων.

«Επίσης 4 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι οι πληροφορίες γύρω από το περιστατικό είναι ακόμη συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας που επικαλείται το Ρόιτερς, ο εκπαιδευτικός που σκοτώθηκε είναι άνδρας και μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται μαθητές. Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο, κανένας από αυτούς δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Πολλές ομάδες της αστυνομίας και σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή μετά την επίθεση.

Σχόλια