default-image

Διαδήλωση με… ολογράμματα

Κόσμος
Διαδήλωση με… ολογράμματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πρωτότυπη συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν ακτιβιστές στη Μαδρίτη. Θέλοντας να δείξουν την αντίθεση τους στο νόμο που θέτει περιορισμούς στις διαδηλώσεις δημιούργησαν μια ολογραφική παράσταση που απεικονίζει διαμαρτυρόμενους και προβλήθηκε πάνω στο κτήριο του Κοινοβουλίου στη Μαδρίτη.

Οι ψηφιακοί διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του νόμου και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και το θέαμα που προσέφεραν ήταν κάτι παραπάνω από ξεχωριστό. Την πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία ενάντια στο «Νόμο για την Προστασία των Πολιτών», πιο γνωστό ως «νόμο-φίμωτρο» διοργάνωσαν ομάδες ακτιβιστών σε συνεργασία με τα κόμματα της ισπανικής αντιπολίτευσης αλλά και με μερίδα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους αυτής της καμπάνιας διαμαρτυρίας, που φέρει τίτλο «Ολογράμματα για την Ελευθερία», «ο νόμος αυτός περιορίζει τις ελευθερίες των πολιτών και ποινικοποιεί το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν».

Σημειώνεται ότι ο «νόμος-φίμωτρο», ο οποίος εγκρίθηκε από την κάτω Βουλή της Ισπανίας το Δεκέμβριο του 2014, δίνει σαρωτικές εξουσίες στις αστυνομικές αρχές για την καταστολή απεργιακών κινητοποιήσεων, διαμαρτυριών και συλλαλητηρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News