Κόσμος

Λιγότερα χρήματα από πολλούς αξιωματούχους κερδίζει ο Πούτιν

Οι απολαβές του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι χαμηλότερες από πολλών άλλων αξιωματούχων του Κρεμλίνου, οι οποίες ανήλθαν το 2014 σε περίπου 151.000 δολάρια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της φορολογικής του δήλωσης που δημοσίευσε σήμερα η ρωσική προεδρία.

Η περιουσία του Πούτιν έχει βρεθεί στο επίκεντρο έντονης φημολογίας από τους αντιπάλους του που τον παρουσιάζουν ως έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, αιτιάσεις που εκείνος απορρίπτει.

Ο Πούτιν δήλωσε στην εφορία ότι είναι ιδιοκτήτης τριών αυτοκινήτων ρωσικής μάρκας, ενός τροχόσπιτου, γης, ενός διαμερίσματος και ενός γκαράζ.

Οι απολαβές του έχουν ανέλθει στο ποσό των 7,65 εκατομμυρίων ρουβλιών σε σύγκριση με 3,6 εκατομμύρια ρούβλια που κέρδισε το 2013- ήτοι περίπου 100.000 δολάρια βάσει της ισοτιμίας του ρωσικού νομίσματος με το δολάριο πριν από 1 χρόνο.

Το Κρεμλίνο δεν διευκρίνισε ποιο είναι το ακριβές ποσό που δηλώθηκε ως εισόδημα και προέρχεται από το μισθό του επικεφαλής του Κρεμλίνου.

Η φορολογική του δήλωση περιλάμβανε στο παρελθόν τις απολαβές από τη σύνταξη που λάμβανε ως πρώην πράκτορας της KGB και το ποσό που συγκεντρωνόταν από τα επιτόκια από τις τραπεζικές του καταθέσεις.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κέρδισε πολύ λιγότερα τον προηγούμενο χρόνο σε σύγκριση με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, που είχε απολαβές ύψους 400.000 δολαρίων ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ είχε πρόσθετα εισοδήματα και από τις πωλήσεις των βιβλίων του.

Σχόλια