Κόσμος

Γαλλία: Επιμένει στον διορισμό του gay πρεσβευτή στο Βατικανό

Η Γαλλία «επιμένει στην πρότασή της» όσον αφορά την επιλογή του πρεσβευτή της στο Βατικανό, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, καθώς το Παρίσι και η Αγία Έδρα έχουν εμπλακεί σε σκληρό μπρα-ντε-φερ.

«Η Γαλλία επέλεξε τον πρεσβευτή της στο Βατικανό. Η επιλογή αυτή αφορούσε τον κ. Στεφανινί και αυτή παραμένει η πρόταση της Γαλλίας» δήλωσε ο Στεφάν Λε Φολ ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους κατόπιν συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, καθώς ο σεξουαλικός προσανατολισμός του διπλωμάτη αναφέρεται από τα μέσα ενημέρωσης ως αιτία της εμπλοκής.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες. Κάθε διορισμός πρεσβευτή πρέπει να συμφωνηθεί εκεί όπου διορίζεται [...] αναμένουμε την απάντηση του Βατικανού. Όμως η θέση της Γαλλίας δεν αλλάζει, προτείναμε τον κ. Στεφανινί ως πρεσβευτή στο Βατικανό» υπογράμμισε.

Η Γαλλία και το Βατικανό έχουν εμπλακεί εδώ και τρεις μήνες σε ένα σκληρό μπρα-ντε-φερ για τον νέο πρεσβευτή στην Αγία Έδρα τον οποίο επέλεξε το Παρίσι.

Ο 55χρονος Λοράν Στεφανινί δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Ο Λοράν Στεφανινί είναι ένας από τους καλύτερους διπλωμάτες μας, αυτός είναι ο λόγος του διορισμού του. Αναμένουμε την απάντηση στο αίτημα συμφωνίας» είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη το Μέγαρο των Ηλυσίων όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την πλευρά της, η Αγία Έδρα αρνήθηκε σήμερα κάθε σχόλιο μετά την ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης ότι επιμένει στην επιλογή ενός ομοφυλόφιλου διπλωμάτη ως πρεσβευτή στο Βατικανό, απόφαση στην οποία το Βατικανό δεν έχει απαντήσει θετικά.

«Το θέμα αυτό δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο, επειδή αυτό αφορά αυστηρά τις σχέσεις μεταξύ κρατών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: tovima.gr

Σχόλια