Κόσμος

Ιταλία: Δουλέμπορος έριξε νεκρό μετανάστη στους καρχαρίες!

Τουλάχιστον φρικιαστική αν όχι απάνθρωπή και ασεβής μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια ενός δουλεμπόρου, ο οποίος αποφάσισε να ρίξει έναν νεκρό μετανάστη στη θάλασσα για να τον κατασπαράξουν οι καρχαρίες.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος ο άτυχος άνδρας που επέβαινε σε σκάφος, το οποίο έπλεε κοντά στις ακτές της Σικελίας, έχασε τη ζωή του έπειτα από εισπνοή καυσίμων.

Ο δουλέμπορος, λοιπόν, έκρινε σωστό να ρίξει τη σορό του άνδρα στη θάλασσα για να γίνει… γεύμα στους καρχαρίες που ακολουθούσαν το σκάφος.

Οι αστυνομικές Αρχές της Ραγκούζα στην Σικελία συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος κατάγεται από τη Γουινέα και κατηγορείται όχι μόνο για παράνομη διακίνηση μεταναστών, αλλά και για εγκατάλειψη νεκρού στη θάλασσα.

Στο μεταξύ, περίπου 1.200 υπολογίζονται οι μετανάστες που έφτασαν την Δευτέρα στις ακτές της Σικελίας και περισυνελλέγησαν από την ιταλική ακτοφυλακή.

Ανάμεσα στους διασωθέντες, 50 είναι τα παιδιά και 300 οι γυναίκες, εκ των οποίων 13 σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Οι περισσότεροι προέρχονται από τη Συρία, την Ερυθραία και τη Σομαλία, ενώ οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν φροντίσει να προσφέρουν τροφή, νερό, ρούχα και κουβέρτες.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες, όπως υπογραμμίζει σήμερα ο ιταλικός τύπος, έχουν δικαίωμα στην παροχή ασύλου, λόγω του ότι προέρχονται από περιοχές του πλανήτη στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη συγκρούσεις ή που δεν εγγυώνται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ρυθμοί παροχής ου ασύλου αυτού, όμως, από τις ιταλικές αρχές, συνεχίζουν να είναι υπερβολικά αργοί.

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το protothema.gr, έκανε γνωστό ότι εξαιτίας των συνεχών αφίξεων μεταναστών θα πρέπει να εξευρεθούν επειγόντως άλλες 6.500 θέσεις, σε νέα κέντρα παραμονής, διότι όσα έχουν δημιουργηθεί, έως τώρα, είναι υπερπλήρη.

«Το πρόβλημα της μετανάστευσης πρέπει να λυθεί στην ρίζα του, με διαδικασία σταθεροποίησης της Λιβύης», δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του προς το ραδιοφωνικό δίκτυο Radio 24.

«Μια οικονομική υπερδύναμη σαν την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ξοδέψει κάτι περισσότερο από τρία εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για το μεταναστευτικό. Πρέπει να πληγούν οι οργανώσεις των δουλεμπόρων και να σταθεροποιηθεί, παράλληλα, η Λιβύη», κατέστησε σαφές ο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι στα πλεούμενα που μεταφέρουν τους μετανάστες στην νότια Ιταλία έχουν παρεισφρήσει ισλαμιστές τρομοκράτες.

Σχόλια