default-image

Αφγανιστάν: 18 νεκροί, 10 αγνοούμενοι μετά από μάχη με τους Ταλιμπάν

Κόσμος
Αφγανιστάν: 18 νεκροί, 10 αγνοούμενοι μετά από μάχη με τους Ταλιμπάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 18 Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων αποκεφαλίστηκαν, σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν σε απομονωμένη περιοχή του βορειοανατολικού Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή Τζουρμ της επαρχία Μπανταχσάν, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση για να εντοπίσουν άλλους δέκα στρατιώτες, οι οποίοι αγνοούνται μετά τις μάχες με τους αντάρτες.

«Δεκαοκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους και οι οκτώ από αυτούς αποκεφαλίστηκαν. Άλλοι δέκα τραυματίστηκαν και ισάριθμοι αγνοούνται», ανέφερε ο εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας Μπανταχσάν, Ναουίντ Φρόταν.

Σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν επιβεβαίωσε τον απολογισμό, με την επίθεση να συμπίπτει με την έναρξη της εποχής που οι Ταλιμπάν κατά παράδοση ξεκινούν κάθε χρόνο τη δράση τους.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Μπανταχσάν, υποστηρίζοντας ότι σκότωσαν 40 στρατιώτες και όχι 18.

Από την πλευρά τους, οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι στη μάχη σκοτώθηκαν 20 αντάρτες, πολλοί εκ των οποίων ήταν ξένοι τζιχαντιστές.

Οι συγκρούσεις στο Μπανταχσάν έρχονται σε μια περίοδο που ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι προσπαθεί να πείσει τους Ταλιμπάν να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διαδικασία που θα βάλει ένα τέλος στην αιματοχυσία, η οποία συνεχίζεται εδώ και πάνω από 35 χρόνια στη χώρα.

Οι ισλαμιστές αντάρτες όμως προς το παρόν αρνούνται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News