default-image

Καρχαρίας κατασπάραξε δεκατριάχρονο σέρφερ

Κόσμος
Καρχαρίας κατασπάραξε δεκατριάχρονο σέρφερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκατριάχρονος σέρφερ κατασπαράχθηκε από καρχαρία στο νησί Λα Ρεϋνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς έκανε σερφ με φίλους του σε απόσταση 15 περίπου μέτρων από την ακτή, σε μία περιοχή όπου απαγορεύεται το κολύμπι εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου από καρχαρίες.

Ο Έλιο Κανέστρι, ανερχόμενο αστέρι του σερφινγκ, όπως γράφει το in.gr, δέχθηκε την επίθεση του καρχαρία και έπεσε από τη σανίδα του. Στη συνέχεια ο καρχαρίας τον τράβηξε στα βαθιά ξεσχίζοντας ολόκληρη τη δεξιά πλευρά του σώματός τους, Οι διασώστες που έφθασαν αμέσως και τον μετέφεραν στην ακτή δεν μπόρεσαν παρά να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του. 

Πρόκειται για την 16η επίθεση καρχαρία στην περιοχή από το 2011 και την έβδομη θανατηφόρα. Η τελευταία επίθεση έγινε στις 14 Φεβρουαρίου όταν μία 22χρονη λουόμενη κατασπαράχθηκε από καρχαρία ενώ βρισκόταν σε απόσταση 5 μέτρων από την ακτή.

«Συνήθως λέω στα παιδιά να προσέχουν, ότι απαγορεύεται και ότι είναι επικίνδυνο, αλλά δεν ακούν» δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής. 

«Άκουσα ανθρώπους να ουρλιάζουν γύρω μου. Και κατάλαβα αμέσως» είπε μία μητέρα που βρισκόταν στην παραλία με τα παιδιά της.

Άνθρωποι που ήταν μάρτυρες της επίθεσης, ανάμεσά τους και παιδιά, περιθάλπονται σε κατάσταση σοκ.

Λίγη ώρα αργότερα, ο περιφερειάρχης του νησιού ύψωσε την κόκκινη σημαία σε όλες τις παραλίες της δυτικής ακτής και έδωσε εντολή για την έναρξη της διαδικασίας που ακολουθείται μετά από επιθέσεις με στοχευμένες επιχειρήσεις κατά καρχαριών στις γειτονικές περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News