default-image

Γιατροί της Lufthansa είχαν συστήσει παρακολούθηση του Lubitz

Κόσμος
Γιατροί της Lufthansa είχαν συστήσει παρακολούθηση του Lubitz

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σειρά από αποκαλύψεις που έρχονται απλά για να κάνουν πιο οδυνηρή την αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις, συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας συναισθήματα οργής κάποιες φορές.

Η τελευταία αποκάλυψη αφορά στα όσα μεταδίδονται και σχετίζονται με την πληροφορία ότι γιατροί της Lufthansa είχαν συστήσει να παρακολουθείται ψυχολογικά ο Andreas Lubitz, αν και το προηγούμενο διάστημα, όλα όσα είχαν να κάνουν με την ψυχική κατάσταση του Γερμανού συγκυβερνήτη, εμφανίζονταν για την εταιρεία ως άγνωστα.

Συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι γιατροί της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, της οποίας η Germanwings είναι θυγατρική, είχαν συστήσει την ψυχολογική παρακολούθηση του Andreas Lubitz μετά το καταθλιπτικό επεισόδιο το οποίο υπέστη ο συγκυβερνήτης του Airbus της Germanwings.

Η γερμανική Αρχή επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA) ανακάλυψε μία παρατήρηση σε έναν από τους φακέλους της Lufthansa, που αφορούσε στον Andreas Lubitz, γράφει η Bild am Sonntag, η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

Αμέτρητα ερωτήματα

Οι ιατροί της αεροπορικής εταιρείας είχαν επισημάνει ότι «ο Lubitz πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθείται από ψυχολόγους, παρά το γεγονός ότι του είχε χορηγηθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας πιλότων» από έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα το 2009, αφού ο συγκυβερνήτης είχε υποστεί ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο, εξηγεί η εφημερίδα. Click4more: Ο Lubitz έψαχνε για μεθόδους αυτοκτονίας! - Βρέθηκε το 2ο μαύρο κουτί του Airbus

Στο δημοσίευμα δε γίνεται σαφές εάν ο Lubitz συνέχισε πράγματι να παρακολουθείται από ψυχολόγους αφότου ξεκίνησε και πάλι την εκπαίδευσή του.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα, ένας εκπρόσωπος τύπου της Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά επί του θέματος, προκειμένου να μην «διαταράξει την πορεία των ερευνών» που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γερμανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News