Κόσμος

Κυβερνοεπίθεση στο γαλλικό δίκτυο TV5 Monde

Επίθεση χάκερ του τζιχαντιστικού «Ισλαμικού Κράτους» οδήγησε σε παράλυση για ώρες το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5, με τα κανάλια να σταματούν να εκπέμπουν και τους λογαριασμούς του δικτύου στα κοινωνικά δίκτυα να αναμεταδίδουν ισλαμιστικά συνθήματα. Η κατάσταση ξεκίνησε να τίθεται υπό έλεγχο μετά από τρεις ώρες.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι χάκερ εξαπέλυσαν και απειλές ονομαστικά σε συγγενείς γάλλων στρατιωτικών.

Η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Γαλλίας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Ιβ Μπιγκό, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν είμαστε πλέον σε θέση να μεταδώσουμε κάποιο από τα κανάλια μας. Οι ιστότοποί μας και τα κοινωνικά μας δίκτυα δεν είναι υπό τον έλεγχό μας και εμφανίζουν όλα τα αιτήματα του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο επικεφαλής του τηλεοπτικού δικτύου TV5 Monde.

Τα κανάλια του δικτύου δεν εξέπεμπαν και οι ηλεκτρονικοί του λογαριασμοί σε Twitter και Facebook αναμετέδιδαν προπαγανδιστικά μηνύματα των τζιχαντιστών. Η επίθεση έγινε με «στόχο» τη γαλλική συμμετοχή στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Συγκεκριμένα μάλιστα στο λογαριασμό του TV5 στο Facebook, οι χάκερ ανάρτησαν στοιχεία συγγενών στρατιωτικών αξιωματούχων που έχουν ρόλο στις επιχειρήσεις. «Στρατιώτες της Γαλλίας, μείνετε μακριά από το Ισλαμικό Κράτος» έγραψαν, και απείλησαν: «Έχετε την ευκαιρία να σώσετε τη ζωή των οικογενειών σας».

Πηγή: tovima.gr

Σχόλια