Κόσμος

Ερχονται οι... εξωγήινοι; Σε 20 χρόνια θα έχουμε την απάντηση λέει η NASA

Απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ανθρωπότητας φιλοδοξεί να δώσει η NASA μέσα στην επόμενη 20ετία: Αν υπάρχει τελικά εξωγήινη ζωή στο σύμπαν...

«Νομίζω ότι θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις ζωής πέρα από την Γη μέσα σε μία δεκαετία και νομίζω ότι θα έχουμε απτές αποδείξεις μέσα σε 20-30 χρόνια» δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας της NASA, Έλεν Στόφαν, κατά την διάρκεια ομιλίας.«Ξέρουμε πού να ερευνήσουμε. Ξέρουμε πώς να ερευνήσουμε» πρόσθεσε η Στόφαν. «Στις περισσότερες περιπτώσεις διαθέτουμε την τεχνολογία και ετοιμαζόμαστε για την εφαρμογή της. Επομένως πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».Η NASA πιστεύει πως τέτοιες ανακαλύψεις θα μπορούσαν να συμβούν πολύ σύντομα, δεδομένου ότι δεν θα γίνουν στο βαθύ διάστημα, αλλά στο δικό μας ηλιακό σύστημα και σε άλλους στον Γαλαξία μας.Αν η ζωή, σε όποια μορφή κι αν υπάρχει, βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στα φεγγάρια του Δία, Ευρώπη ή Γανυμήδη ή στον δορυφόρο του Κρόνου, τον Εγκέλαδο, που έχουν θάλασσες κάτω από τις παγωμένες επιφάνειές τους.Ο Γαλαξίας μας είναι ένα «υγρό μέρος» εξηγεί ο διευθυντής του τμήματος αστροφυσικής της NASA, Πολ Χερτζ.


«Μπορούμε να δούμε νερό στα διαστρικά νέφη από τα οποία σχηματίζονται τα πλανητικά και αστρικά συστήματα. Μπορούμε να δούμε νερό στα συντρίμμια που πρόκειται να γίνουν πλανητικά συστήματα γύρω από άλλα αστέρια και μπορούμε να δούμε κομήτες που διαχέονται σε άλλα ηλιακά συστήματα καθώς τα άστρα τους εξατμίζονται».

Πηγή: Independent/ imerisia.gr

Σχόλια