Κόσμος

Ερντογάν: Ο Τύπος συνήργησε στη δολοφονία του εισαγγελέα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του Τύπου, κατηγορώντας τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα ότι είναι «συνεργοί» των δολοφόνων του Τούρκου εισαγγελέα Κιράζ, επειδή δημοσίευσαν φωτογραφία από την ομηρία του.

«Τα ιδρύματα που άνοιξαν τις σελίδες τους και τις εικόνες τους στην προπαγάνδα των τρομοκρατών ήταν συνεργοί στον φόνο του εισαγγελέα μας», ανέφερε ο κ. Ερντογάν.

Η τουρκική Δικαιοσύνη έχει αρχίσει έρευνα εναντίον τεσσάρων εφημερίδων με την κατηγορία της διασποράς «τρομοκρατικής προπαγάνδας», επειδή δημοσίευσαν την φωτογραφία του εισαγγελέα Σελίμ Κιράζ.

Στις 31 Μαρτίου μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C κράτησαν όμηρο τον Κιράζ για περισσότερες από έξι ώρες και δημοσιοποίησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία που τον εμφάνιζε με ένα πιστόλι στον κρόταφο. Ο Κιράζ και οι δύο απαγωγείς του σκοτώθηκαν κατά την επέμβαση της αστυνομίας.

Οι αρχές κατηγορούν τις εφημερίδες ότι αναπαρήγαγαν την φωτογραφία του εισαγγελέα στην οποία εμφανιζόταν με τα χέρια δεμένα, φιμωμένος και με τo πιστόλι στον κρόταφο.

«Καταδικάζω έντονα τα όργανα του Τύπου που τάχθηκαν στο πλευρό των τρομοκρατών», είπε ο κ. Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί σε χώρα της Δύσης.

«Οι δυτικές χώρες που θεωρούνται λίκνα της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και των ελευθεριών δεν θα ανέχονταν μια τέτοια κατάσταση. Σε αυτές τις χώρες τα ιδρύματα του Τύπου που γίνονται όργανα της προπαγάνδας της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών θα αντιμετώπιζαν μια επίσημη διαταγή απαγόρευσης μετάδοσης πληροφοριών», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια της κατάστασης ομηρίας η Τουρκική Αρχή Τηλεπικοινωνιών (TIB) είχε απαγορεύσει στα τηλεοπτικά δίκτυα να μεταδίδουν ζωντανά εικόνες.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) είχε καταγγείλει το νέο κρούσμα «λογοκρισίας» από την τουρκική κυβέρνηση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια