Κόσμος

Επανεξελέγη δήμαρχος του Σικάγο ο Ραμ Εμάνουελ

Μεγάλη εκλογική νίκη σημείωσε ο δήμαρχος του Σικάγο, Ραμ Εμάνουελ, αφού κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του για τη δημαρχία, Τζέσους Γκαρσία, σε ένα σκληρό εκλογικό αγώνα για τα πολιτικά ηνία της αμερικανικής μεγαλούπολης, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κρίσης και μαστίζεται από συμμορίες του εγκλήματος. 


Με μια πενιχρή εκλογική προσέλευση, της τάξης του 44%, και παρά τις κατηγορίες πως ο 55χρονος Εμάνουελ ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για σειρά διαφημιστικών σποτ σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, εντέλει πέτυχε την επανεκλογή του συγκεντρώνοντας το 56% των ψήφων, έναντι του 44% που έλαβε ο Γκαρσία, με καταμετρημένο περίπου το 80% των ψήφων.


Ο πρώην στενός συνεργάτης των προέδρων Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, είχε τερματίσει πρώτος μεταξύ των πέντε υποψηφίων, ήδη από τον, αποκαλούμενο, «πρώτο γύρο» των δημοτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο στην αμερικανική μεγαλούπολη. Παρόλα αυτά δεν τότε δεν είχε συγκεντρώσει το 50% των ψήφων που απαιτούνται για να κερδίσει κανείς τη δημαρχία.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια