Κόσμος

Ο Πάπας ξενάγησε τους φτωχούς στην Καπέλα Σιστίνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος για μια ακόμα φορά έφερε κοντά του, ανθρώπους βασανισμένους από τη ζωή. Το όραμα του για μια εκκλησία των φτωχών πέρασε μέσα από μια ειδική ξενάγηση 150 άστεγων, στο θαύμα της Αναεγεννησιακής Τέχνης , την Καπέλα Σιστίνα του Βατικανού με τα αθάνατα αριστουργήματα του Μιχαήλ Αγγέλου.

Οι άστεγοι ξεναγήθηκαν από τον Πάπα και στις αίθουσες του Μουσείου του Βατικανού ενώ η περιήγηση ολοκληρώθηκε με ένα δείπνο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο Παρεκκλήσι όπου γίνεται και η εκλογή του εκάστοτε Πάπα δεν επετράπη η είσοδος σε ρεπόρτερ ώστε να απαθανατίσουν το στιγμιότυπο.

Σύμφωνα με πηγές του Βατικανού δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φραγκίσκος κάνει κάτι τέτοιο καθώς είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει για φτωχούς και άστεγους. Ψυχή της εκδήλωσης ήταν ο Επίσκοπος Κόνραντ Κρατζέσκι ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Ποντίφικα.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο καιρό με εντολή του Πάπα τοποθετήθηκαν ντους σε ειδικούς χώρους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για τους άστεγους ενώ μέσα στο χειμώνα τους δωρίθηκαν ομπρέλες που είχαν ξεχαστεί στην περιοχή από τους τουρίστες.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι με αφορμή την ειδική αυτή ξενάγηση η Καπέλα Σιστίνα είχε κλείσει για το κοινό.   

Σχόλια