Κόσμος

Πιλότοι έπαιξαν ξύλο λίγο πριν από την απογείωση

Την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στους πιλότους και τις αεροπορικές εταιρείες, εξαιτίας της τραγωδίας με τη συντριβή του Airbus στις γαλλικές Αλπεις, ένα απίστευτο περιστατικό έγινε στην Ινδία.

Δύο πιλότοι κατάφεραν να καυγαδίσουν και να πιαστούν στα χέρια, μέσα στο κόκπιτ, λίγο πριν την απογείωση ενός Airbus Α320 της Air India. Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης ετοιμάζονταν για την απογείωση της πτήσης από το Τζαϊπούρ στο Δελχί, το βράδυ της Κυριακής, όταν ξέσπασε ο καυγάς.

Οταν του ζητήθηκε να αναφέρει τον αριθμό των επιβαινόντων και λεπτομέρειες για το βάρος και τα καύσιμα, ο πρώτος πιλότος θύμωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India. «Ο συγκυβερνήτης το θεώρησε προσβολή και έδειρε τον κυβερνήτη», ανέφερε μία πηγή. Αντί όμως να αναφέρει το περιστατικό στους ανωτέρους του, κάτι που ίσως θα οδηγούσε σε ματαίωση της πτήσης, ο κυβερνήτης συνέχισε το ταξίδι και ανέφερε το περιστατικό μετά από την προσγείωση στο Δελχί.

Και οι δύο πιλότοι απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εκπρόσωπος της Air India διέψευσε ότι υπήρξε ξυλοδαρμός, δηλώνοντας ότι επρόκειτο μόνο για μία διαφωνία ανάμεσα στους δύο πιλότους και τίποτα περισσότερο.

Αλλοι πιλότοι της εταιρείας πάντως δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο συγκεκριμένος συγκυβερνήτης έχει συγκρουστεί κι άλλες φορές με συναδέλφους τους. Μάλιστα, πριν από τρία χρόνια, απαίτησε από έναν κυβερνήτη να βγει από το κόκπιτ, να αφαιρέσει τα αστέρια από το κολάρο της στολής του και να παλέψει μαζί του.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια