Κόσμος

Βild: Υπό την επήρεια φαρμάκων κατά τη διάρκεια της πτήσης;

Έρευνα στον υπολογιστή του πιλότου - δολοφόνου έδειξε ότι ο 27χρονος συγκυβερνήτης είχε αναζητήσει στο Ίντερνετ πληροφορίες για διπολική διαταραχή, μανιοκατάθλιψη καθώς και για ημικρανίες, προβλήματα στην όραση και ακουστικό τραύμα.

«Ο Αντρέας Λούμπιτς ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων στη διάρκεια της μοιραίας πτήσης»; διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ανάλυση των δεδομένων του δεύτερου μαύρου κουτιού, πιθανότατα να δώσουν την απάντηση.

Με τον κωδικό "Ουράνιος Διάβολος", ο Γερμανός συγκυβερνήτης που οδήγησε στο θάνατο τους επιβαίνοντες του Airbuς, είχε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει. Στο μεταξύ, έρευνα στον υπολογιστή του Λούμπιτς έδειξε ότι ο 27χρονος συγκυβερνήτης είχε αναζητήσει στο Ίντερνετ πληροφορίες για διπολική διαταραχή, μανιοκατάθλιψη καθώς και για ημικρανίες, προβλήματα στην όραση και ακουστικό τραύμα. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο Λούμπιτς είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια από έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό ειδικών για το πρόβλημά του.

Στο μεταξύ, στη Γερμανία, συνεχίζεται το παιχνίδι ευθυνών για την αεροπορική τραγωδία. Η Lufthansa υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει την γερμανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για τα προβλήματα υγείας του Γερμανού συγκυβερνήτη, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα "Die Welt", ουδέποτε είχε αναφέρει στον γερμανικό αερομεταφορέα ότι η υγεία του Λούμπιτς ήταν εύθραυστη.    

Τα πυρά της Lufthansa κατά της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας έρχονται λίγο μετά τις αποκαλύψεις στη "Wall Street Journal", σύμφωνα με τις οποίες, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή των αεροπορικών πτήσεων (ΕΑSA) είχε διαπιστώσει από το Νοέμβριο του 2014 «θέματα» με τη γερμανική αρχή πολιτικής αεροπορίας σε ό,τι αφορά στην τακτική επανεξέταση της ασφάλειας των αεροπορικών πτήσεων.

Στο μεταξύ, έρευνα της μεγαλύτερης ένωσης πιλότων στον κόσμο (ALPA) αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των κυβερνητών και των συγκυβερνητών που εμφανίζουν προβλήματα κατάθλιψης ολοένα και αυξάνεται. Η ένωση πιλότων (ALPA) είχε αναφέρει το πρόβλημα από τις αρχές του 2001, σύμφωνα με την εφημερίδα "Bild". Σε έρευνα που πραγματοποίησε το 2001 σε δείγμα 1200 πιλότων με προβλήματα κατάθλιψης τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι περισσότεροι δεν ακολουθούν την αγωγή τους και συνεχίζουν να πετούν στους αιθέρες.

Συγκεκριμένα, το 60% παραδέχτηκαν ότι δεν έπαιρναν τα φάρμακά τους και συνέχισαν να πετούν στους αιθέρες, το 15% υποστήριξαν ότι έπαιρναν κρυφά αντικαταθλιπτικά και το 25% δήλωσαν ότι είχαν ενημερώσει την εταιρεία τους για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζαν.    

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια