default-image

Πήραν κεφάλια για το μπλακ άουτ στην Τουρκία

Κόσμος
Πήραν κεφάλια για το μπλακ άουτ στην Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την τεράστια διακοπή στην ηλεκτροδότηση την περασμένη εβδομάδα, η οποία είναι πιθανόν να οφείλεται σε σφάλματα διαχείρισης, υπέβαλε ο διευθυντής της κρατικής εταιρείας διανομής ηλεκτρικού ρεύματος της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

Το πολύωρο μπλακ άουτ της περασμένης εβδομάδας έπληξε 70 εκατομμύρια ανθρώπους, διέκοψε τις μετακίνησεις και τη λειτουργία επιχειρήσεων, περιλαμβάνοντας τόσο την Άγκυρα όσο και την Κωνσταντινούπολη.

"Διαπιστώνουμε μία κατάσταση στην οποία ελήφθησαν μεγάλα ρίσκα και υπήρξε κακή διαχείριση. Ο επικεφαλής της TEIAS, ο οποίος θεωρεί εαυτόν υπεύθυνο, παραιτήθηκε", δήλωσε ο Τανέρ Γιλντίζ.

Η εταιρεία TEIAS είναι η διαχειρίστρια του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκίας. Εκτός της παραίτησης του διευθυντή της Κεμάλ Γιλντίρ, δύο διευθυντές τμημάτων ετέθησαν επίσης σε διαθεσιμότητα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, αναφέρει το newsbeast.gr.

Το έργο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία ανήκει σε άλλη κρατική εταιρεία , καθώς και σε μικρές ιδιωτικές εταιρείες.

Το μπλακ άουτ, που έπληξε σχεδόν το σύνολο των 81 επαρχιών της Τουρκίας, προκλήθηκε από τη διακοπή της λειτουργίας δύο σταθμών παραγωγής στη Σμύρνη και στην περιφέρεια Τσουκούροβα της επαρχίας των Αδάνων.

"Η συντήρηση...δεν πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα. Η υπερτίμηση του συστήματος, καθώς και η υπερβολική αυτοπεποίθηση των συναδέλφων μας μάς οδήγησε σε αυτό το σημείο", διευκρίνισε ο υπουργός.

Όπως αναφέρει το newsbeast.gr, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία αυξήθηκε κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης του πληθυσμού. Η χώρα αναγκάσθηκε να ενισχύσει τις επενδύσεις της στον τομέα της ενέργειας και να αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου, της μεγαλύτερης πηγής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο τούρκος υπουργός επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει ενεργειακό έλλειμμα στην Τουρκία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News