Κόσμος

Κίνα: Τουλάχιστον 21 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποτάμι

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ τρεις τραυματίσθηκαν από την πτώση λεωφορείου χθες, Σάββατο, σε ποταμό στην Κίνα, όπως μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Tο λεωφορείο μετέφερε 24 επιβαίνοντες όταν βγήκε από τον δρόμο κοντά στο Μπίζε, στην ορεινή επαρχία Γκιζού της νότιας Κίνας, και έπεσε από ύψος 100 μέτρων στην κοίτη ενός ποταμού, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr.

Τα οδικά δυστυχήματα, ιδιαίτερα τα δυστυχήματα που σημειώνονται σε υπερπλήρη με επιβάτες λεωφορεία που εκτελούν μακρινά δρομολόγια, αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα στην Κίνα.

Περίπου 426.000 δυστυχήματα στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 87.200 ανθρώπους στη διάρκεια των 10 πρώτων μηνών του 2014, σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,9% σε ένα χρόνο.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 από ομάδα Κινέζων και Αμερικανών ερευνητών είχε πάντως καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο αριθμός των θανατηφόρων δυστυχημάτων στους κινεζικούς δρόμους είναι δύο φορές υψηλότερος απ' ό,τι υποστηρίζει η αστυνομία.

Σχόλια