Κόσμος

Ουκρανία: Έξι στρατιώτες νεκροί από όλμο των φιλορώσων

Έξι Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά επεισόδια στην ανατολική Ουκρανία, τμήμα της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αποσχιστών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.

Τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν επλήγη από όλμο που εκτόξευσαν οι φιλορώσοι, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία.

Το στρατιωτικό όχημα επλήγη καθώς διέσχιζε γέφυρα στην πόλη Σάστιε, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων και βρίσκεται σε απόσταση 170 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Ντονιέτσκ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σε άλλο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε έπειτα από λιγότερο από μία ώρα, στρατιωτικό όχημα έπεσε σε νάρκη στο Σιρόκινε, ανατολικά της Μαριούπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιώτες και να τραυματιστεί ένας τρίτος, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος στο τηλεοπτικό δίκτυο 112.

Τα δύο αιματηρά περιστατικά στην ανατολική Ουκρανία, τα οποία σημειώνονται έπειτα από την έκρηξη νάρκης με τρεις νεκρούς Ουκρανούς στρατιωτικούς το Σάββατο, συμπίπτουν με την πρώτη επέτειο από την φιλορώσικη ένοπλη εξέγερση κατά της φιλοδυτικής κυβέρνησης του Κιέβου.

Υπογραμμίζουν για μία ακόμη φορά τον εύθραυστο χαρακτήρα της εκεχειρίας που συνήφθη πριν από δύο μήνες μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι συγκρούσεις, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, ξέσπασαν πριν από έναν ακριβώς χρόνο όταν άρχισαν καταλήψεις δημόσιων κτηρίων σε δύο μεγάλες πόλεις της ρωσόφωνης ανατολικής Ουκρανίας - το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ - από αντάρτες που αντιτίθεντο στη νέα φιλοδυτική ηγεσία του Κιέβου και στην ανατροπή του υποστηριζόμενου από τη Ρωσία προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Σχόλια