Κόσμος

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ μετά από ένα χρόνο

«Γεμάτος ενέργεια» έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έπειτα από ένα χρόνο, τη Δευτέρα, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, χαιρετώντας μία αντιπροσωπεία από τη Βενεζουέλα, όπως μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Ήταν η πρώτη εμφάνισή του εκτός σπιτιού μετά το Δεκέμβριο, οπότε και οι διμερείς σχέσεις Κούβας με το μακροχρόνιο εχθρό του Κάστρο - τις ΗΠΑ - εξομαλύνθηκαν.

Σύμφωνα με το Reuters, στα πλάνα που έδειξαν τα μέσα ενημέρωσης ο Κάστρο καθιστός στο όχημα που τον μεταφέρει και φορώντας καπέλο του μπέιζμπολ και αντιανεμικό μπουφάν χαιρετά διά χειραψίας τους Βενεζουελάνους από το παράθυρο, όπως αναμεταδίδει το ethnos.gr.

Αυτό που μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί είναι γιατί πέρασαν πέντε ημέρες μέχρι να ανακοινωθεί η δημόσια αυτή εμφάνιση του Κάστρο.

Ο Φιντέλ συνάντησε για περίπου 90 λεπτά σε ένα σχολείο 33 Βενεζουελάνους, που είχαν ταξιδέψει μέχρι την Κούβα για αποστολή αλληλεγγύης. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η πετρελαιοπαραγωγός Βενεζουέλα έγινε ο στενότερος σύμμαχος της Κομμουνιστικής Κούβας.

Ο Κάστρο εντυπωσίασε τους Bενεζουελάνους με τη θερμή χειραψία του, καθώς και τη διαύγεια του νου του, ανέφερε η εφημερίδα Juventud Rebelde, τονίζοντας ότι ο «Φιντέλ ήταν γεμάτος ενέργεια».

Σχόλια