Κόσμος

Αναγκαστική προσγείωση για δύο αεροσκάφη της Germanwings

Λίγες μόλις ημέρες αφότου ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς έριξε το Airbus στις γαλλικές Άλπεις, δύο αεροσκάφη της Germanwings έκαναν αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αεροσκάφος τύπου Airbus A319 της Germanwings με προορισμό τη Βενετία υποχρεώθηκε σήμερα να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, καθώς εντοπίστηκε διαρροή λαδιού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η πτήση 4U814 της Germanwings με 123 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα είχε απογειωθεί από την Κολωνία στις 9:55 τοπική ώρα.

Η Germanwings ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι έσβησαν τον ένα κινητήρα του αεροσκάφους και κατευθύνθηκαν προς τη Στουτγάρδη όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα.

«Πρόκειται για μία διαδικασία ασφαλείας που είναι ρουτίνας. Δεν ήταν αναγκαστική προσγείωση», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι το αεροπλάνο ελέγχεται από τεχνικούς, όπως μεταδίδει το site της "Ημερησίας".

Η θυγατρική της Lufthansa πραγματοποίησε ακόμη μία αναγκαστική προσγείωση σε άλλη της πτήση την οποία απέδωσε σε αδιαθεσία επιβατών.

Σύμφωνα με την Daily Mail το αεροσκάφος τύπου Airbus A319, με 145 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος, εκτελούσε πτήση από το Ανόβερο της Γερμανίας στη Ρώμη, όπου ξαφνικά πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, στο αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας, 40 λεπτά μάλιστα πριν φτάσει στον προορισμό του.

Ο Eugenio Bartolini, ο οποίος είναι δάσκαλος σε σχολείο της Ρώμης και είχε επιβιβαστεί στην εν λόγω πτήση, είπε στην ιταλική εφημερίδα "Il Messaggero" ότι μία επιβάτιδα που καθόταν πίσω του είχε πάρει φάρμακα καθώς φοβόταν την πτήση και έδειχνε ιδιαίτερα ανήσυχη.

Ακόμη τόνισε πως η πτήση καθυστέρησε πέντε λεπτά να αναχωρήσει αλλά όλα του φάνηκαν φυσιολογικά μέχρι τη στιγμή που το αεροπλάνο πέταξε πάνω από τις Άλπεις. Τότε ο πιλότος άλλαξε πορεία, γύρισε πίσω και ξεκίνησε την κάθοδό του.

Οι επιβάτες δεν ήξεραν τι ακριβώς είχε συμβεί μέχρι την άφιξή τους στη Βενετία, όπου ο πιλότος έκανε ανακοίνωση στο μεγάφωνο και εξήγησε: «Δύο άτομα, ένας από το πλήρωμα καμπίνας και ένας επιβάτης, ήταν άρρωστα και γι' αυτό αποφασίστηκε να προσγειωθούμε στη Βενετία».

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροπλάνο που προσγειώθηκε στη Βενετία από το Αμβούργο και τους μετέφερε στη Ρώμη.

Η αιτία που έγινε αλλαγή αεροσκάφους ήταν το γεγονός πως τα μέλη του πληρώματος μειώθηκαν, μιας και αρρώστησε η αεροσυνοδός στη διάρκεια της πτήσης, όπως είπαν, και οι κανονισμοί δεν επέτρεψαν στην πτήση 4U3882 να συνεχίσει το ταξίδι της.

Σχόλια