Κόσμος

Φιλιππίνες: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους εξαιτίας του τυφώνα Μέισακ

Περίπου 24.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στις Φιλιππίνες καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Μέισακ, ο οποίος πρόκειται να πλήξει αύριο Κυριακή τις βορειοανατολικές ακτές των Φιλιππίνων.

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, οι Αρχές θα απομακρύνουν τον κόσμο από τα παραλιακά χωριά. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η απομάκρυνση αφορά συνολικά 24.000 ανθρώπους στην επαρχία Ορόρα, την οποία προβλέπεται ότι θα πλήξει την Κυριακή ο τυφώνας.

Παρόλο που ο Μέισακ έχει χάσει λίγη από τη δύναμή του και συνοδεύεται τώρα από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 160 χλμ./ώρα, ωστόσο στις Φιλιππίνες αναμένουν καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Αλκαζάρ Ορέλιο, η ένταση του τυφώνα, ο οποίος έρχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αναμένεται ότι θα μειωθεί κι άλλο, καθώς θα διασχίζει αύριο το Λουζόν, το κύριο νησί των Φιλιππίνων. Ο ίδιος προέβλεψε, πάντως, κύματα ύψους δύο μέτρων.

Μάλιστα, κατά το πέρασμά του από τη Μικρονησία στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, ο Μέισακ προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και κατέστησε άστεγους χιλιάδες άλλους.

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα του πληθυσμού των Φιλιππίνων είναι καθολικοί. Έτσι εκατομμύρια από τους κατοίκους έχουν φύγει για διακοπές ή έχουν επιστρέψει στις περιοχές από τις οποίες κατάγονται με την ευκαιρία του σαββατοκύριακου του Πάσχα.

Να σημειωθεί επίσης ότι στις Φιλιππίνες νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από τον τυφώνα Χαϊγιάν, εξαιτίας του οποίου 7.350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίστηκαν το Νοέμβριο του 2013.

Σχόλια