default-image

Ναυαγός έμεινε στη θάλασσα για 66 μέρες!

Κόσμος
Ναυαγός έμεινε στη θάλασσα για 66 μέρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σώος και αβλαβής περισυνελέγη ο 37χρονος αμερικανός ιστιοπλόος Λούις Τζόρνταν, ο οποίος είχε αποπλεύσει στις 29 Ιανουαρίου με το σκάφος του για να πάει για ψάρεμα. 

Όπως είπε στην οικογένειά του επέζησε τρώγοντας ωμά ψάρια, που έπιανε με τα χέρια του και πίνοντας το νερό της βροχής, σύμφωνα με την ακτοφυλακή. Εντοπίστηκε πάνω στο κατεστραμμένο ιστιοπλοϊκό του από το υπό γερμανική σημαία δεξαμενόπλοιο Houston Express και περισυνελέγη.

Ο 37χρονος διακομίστηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο του Νόρφολκ της Βιρτζίνια με ελικόπτερο της αμερικανικής ακτοφυλακής. Ο πατέρας του Φρανκ Τζόρνταν δήλωσε στο CNN ότι δεν γνωρίζει πώς καταστράφηκε το ιστιοπλοϊκό του γιου του και τόνισε ότι δεν εγκατέλειψε τις ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο Λούις παρότι ήταν άπειρος ιστιοπλόος.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το σκάφος του ανατράπηκε και ο Λούις Τζόρνταν εντοπίστηκε από το δεξαμενόπλοιο καθισμένος πάνω στο κύτος του σκάφους.

«Γνώριζα ότι το σκάφος του ήταν καλό και αξιόπιστο. Ένιωθα ότι το σκάφος του θα τον κρατούσε στη ζωή, επομένως ανησυχούσα πολύ γιατί δεν είναι έμπειρος ιστιοπλόος. Τον πήρα τηλέφωνο κάποια στιγμή μερικές μέρες αργότερα [...] και βρισκόταν λίγα μίλια ανοικτά των ακτών...» είπε ο πατέρας του, συμπληρώνοντας ότι η θρησκευτική πίστη του γιου του και η «γερή σωματική του διάπλαση» τον κράτησαν στη ζωή. «Μου είπε στο τηλέφωνο ότι προσευχόταν συνέχεια, επομένως θεωρώ ότι αυτό τον συντηρούσε» πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News