Κόσμος

Τραγωδία σε ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στη ρωσική Καμτσάκα

Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι ακόμη 15 αγνοούνται, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, από τη βύθιση σκάφους στη ρωσική Καμτσάκα, στην ανατολική άκρη της ρωσικής επικράτειας. 

Συγκεκριμένα, στο πλοίο, το αλιευτικό Νταλνίι Βοστόκ, επέβαιναν 132 άτομα, τα μισά από τα οποία έχουν διασωθεί. Το σκάφος βυθίστηκε στη Θάλασσα του Οχότσκ, περίπου 330 χλμ. δυτικά του Κρουτογκορόφσκι και 250 χλμ. νότια του Μαγκαντάν. 


Όπως αναφέρει το in.gr, οι συνθήκες στην περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς -η θερμοκρασία των υδάτων βρίσκεται στους μηδέν βαθμούς Κελσίου- εντείνοντας την αγωνία για τους αγνοούμενους.Ο συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης Βίκτορ Κλεπίκοφ ανέφερε στο Reuters πως αναζητούνται άλλα 15 άτομα. «Προς το παρόν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας» είπε.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, το πλήρωμα παραβίασε τις συνθήκες ασφάλειας υπερβαίνοντας το όριο βάρους για το φορτίο του πλοίου. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές που υποστηρίζουν ότι την ώρα του δυστυχήματος το πλήρωμα προσπαθούσε να μαζέψει μεγάλο δίχτυ που είχε βάρος 100 τόνων.Άλλες εικασίες εγείρουν το ενδεχόμενο το σώμα του σκάφους να χτυπήθηκε από κομμάτι πάγου στη θαλάσσια περιοχή.


Στο σκάφος, που ανήκε στην Magellan LLC με έδρα το Νεβέλσκ της Σαχαλίνης, επέβαιναν 78 Ρώσοι και 54 ξένοι υπήκοοι από Μιανμάρ, Ουκρανία, Λιθουανία και Βανουάτου.

Σχόλια