Κόσμος

Γνωστή στη Lufthansa η κατάθλιψη του Λούμπιτς

O συγκυβερνήτης του Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, που υπάρχουν υποψίες ότι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους παρασύροντας στο θάνατο άλλους 149 ανθρώπους στις γαλλικές Άλπεις, είχε ενημερώσει το 2009 το κέντρο εκπαίδευσης της Lufthansa ότι είχε υποστεί ένα «σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο», ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία.

Η Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings, εξηγεί σε ένα δελτίο τύπου ότι παρέδωσε την 24η Μαρτίου στην εισαγγελία του Ντίσελντορφ, η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες στη Γερμανία για τα αίτια του δυστυχήματος, επιπλέον έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι ο Αντρέας Λούμπιτς είχε ενημερώσει τη σχολή πιλότων το 2009 ότι είχε υποστεί ένα «σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο», όμως κατόπιν είχε λάβει ένα ιατρικό έγγραφο που πιστοποιούσε ότι ήταν σε θέση να χειριστεί αεροσκάφος.

O διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας είχε τις προηγούμενες ημέρες υποστηρίξει ότι δε γνώριζε τίποτα σχετικά με τα αίτια που ενδέχεται να οδήγησαν τον συγκυβερνήτη να προκαλέσει τη συντριβή του αεροσκάφους και ότι ο Λούμπιτς ήταν 100% ικανός να πετάξει.

Σύμφωνα με τη Lufthansa ο Λούμπιτς είχε διακόψει την εκπαίδευσή του για μία περίοδο αρκετών μηνών, κατόπιν ωστόσο πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις που επιβεβαίωναν ότι ήταν ικανός να πετάξει.

Όταν ξανάρχισε την εκπαίδευση το 2009 είχε καταθέσει στη σχολή του ιατρικά έγγραφα που έδειχναν ότι είχε υποστεί «στο παρελθόν ένα σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο», επεσήμανε η Lufthansa επικαλούμενη την αλληλογραφία που αντάλλαξε ο Λούμπιτς με τη σχολή πιλότων.

Η ανακοίνωση αναμένεται να εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες ελέγχου των πιλότων που εφαρμόζει η εταιρεία.

Οι δικηγόροι άλλωστε που εκπροσωπούν ορισμένες από τις οικογένειες των θυμάτων της συντριβής του Airbus ζήτησαν σήμερα οι κυβερνήτες να υποβάλλονται σε περισσότερες εξετάσεις.

Στο μεταξύ οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, και της θυγατρικής της Germanwings Τόμας Βίνκελμαν, θα μεταβούν αύριο σε περιοχή πλησίον του σημείου της συντριβής προκειμένου να συναντήσουν και να εκφράσουν την ευχαριστίες τους στα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονται στο σημείο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη διεύθυνση της εταιρείας.

Οι κ.κ. Σπορ και Βίνκελμαν θα μεταβούν στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας στο χωριό Σεν Λεζ Αλπ με στόχο να επισκεφθούν στο κέντρο συντονισμού των ερευνών και να συναντήσουν το προσωπικό που εργάζεται πυρετωδώς εδώ και μία εβδομάδα στην ορεινή περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο.

Σχόλια