Κόσμος

Έκανε θεραπεία λόγω αυτοκτονικών τάσεων

Πριν αρκετά χρόνια, πριν αποκτήσει το δίπλωμα πιλότου, ο Αντρέας Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης που έστειλε στο θάνατο τους 149 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο της Germanwings στις Γαλλικές Αλπεις, είχε περάσει μια μεγάλη περίοδο ψυχοθεραπείας με αξιοσημείωτες αυτοκτονικές τάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσαν ερευνητές στους δημοσιογράφους.

Έκανε θεραπεία γιατί είχε αυτοκτονικές τάσεις, πριν από χρόνια, σύμφωνα με τους ίδιους. Δεν αποκαλύφθηκε όμως πως έκανε τέτοιου είδους θεραπεία πρόσφατα.

Όπως αποκάλυψαν οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση από το Ντίσελντορφ, ο Λούμπιτς δεν είχε αναφέρει σε κανέναν τι σκόπευε να κάνει, καθώς δεν προκύπτει κάτι τέτοιο προς το παρόν, με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο το κίνητρο που τον οδήγησε σε αυτήν την πράξη.

Εντωμεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο συγκυβερνητής του μοιραίου αεροσκάφους, βάσει των στοιχείων από τον υπολογιστή του, έψαχνε σε ιστοσελίδες με θέμα τις αυτοκτονίες.

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν βρήκαν καμία ένδειξη ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus είχε σχεδιάσει να ρίξει το αεροπλάνο, ούτε τα κίνητρα της πράξης του.

«Δεν έχουν εντοπιστεί ειδικές περιστάσεις, είτε στην προσωπική του ζωή είτε στην εργασία του, που να ρίχνουν φως στο πιθανό του κίνητρο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Μια εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής της Germanwings, δήλωσε ότι καθώς ισχύει το ιατρικό απόρρητο η εταιρεία δεν γνώριζε κάτι σχετικά με τη θεραπεία στην οποία είχε υποβληθεί ο Λούμπιτς.

Βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το protothema.gr, οι εργοδότες δεν έχουν πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό των εργαζόμενων, ενώ στις αναρρωτικές άδειες δεν δίνονται πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Σχόλια