Κόσμος

Προσπάθεια εισβολής στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ

Στιγμές πανικού σημειώθηκαν έξω από την πύλη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, όταν οδηγός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιχείρησε να εισβάλλει στο χώρο περνώντας από την πύλη με το όχημά του.


Άμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι όπως αναφέρουν αμερικανικά δίκτυα απάντησαν με πυρά όταν ο οδηγός δεν σταμάτησε στις εντολές τους.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο ο οδηγός προσπάθησε να μπει στον προαύλιο χώρο των κεντρικών γραφείο της αμερικανικής υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει το NBC στον χώρο προσπάθησαν να εισβάλουν δύο άνδρες, οι οποίοι ήταν μεταμφιεσμένοι σαν γυναίκες.

Διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για δύο τραυματίες, εκ των οποίων ένας αστυνομικός που λέγεται ότι φέρει ελαφρά τραύματα.


Εντούτοις, φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο από το σημείο δείχνουν ένα λευκό σεντόνι να βρίσκεται στο οδόστρωμα, όπως αναφέρει το protothema.gr, το οποίο εικάζεται πως καλύπτει νεκρό, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί.Παρ'όλα αυτά, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επισημαίνει πως υπάρχουν δύο τραυματίες και ένας νεκρός, δίχως να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την ταυτότητα του θύματος.


Την ίδια στιγμή, τα πλάνα από αέρος που έχουν καταγράψει το περιστατικό αποτυπώνουν την εκτεταμένη βλάβη που έχει σημειωθεί σε δύο οχήματα, εκ των οποίων ένα αστυνομικό τζιπ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πύλη του κτιρίου.Παράλληλα, το NBC αναφέρει πως τουλάχιστον ένας «ένστολος άνδρας» έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η ταυτότητά του ή η σοβαρότητα της κατάστασής του.Όπως αναφέρει το δίκτυο NBC, την υπόθεση διερευνά η NSA και το FBI και προσθέτει ότι στο αυτοκίνητο των δύο υπόπτων που είχε κλαπεί, βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά.


Την ίδια ώρα, το FBI αποκλείει ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας πίσω από την προσπάθεια εισβολής, ενώ σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της αστυνομίας το περιστατικό είναι «θέμα εγκληματικότητας τοπικού χαρακτήρα».Το κτίριο στο Μέριλαντ όπου στεγάζεται η κρατική κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που αφορά στην ασφάλεια των επικοινωνιών, είναι πραγματικό φρούριο χάρη στα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει, ενώ σε αυτό εργάζονται περίπου 40.000 υπάλληλοι.

Σχόλια