default-image

Η "ώρα της Γης"

Κόσμος
Η "ώρα της Γης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μια ακόμη χρονιά το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος στάλθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στη λεγόμενη "ώρα της Γης". Περισσότερα από 1200 μνημεία σε ολόκληρο τον πλανήτη βυθίστηκαν στο σκοτάδι σε 170 χώρες συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία που για ένατη συνεχή χρονιά διοργάνωσε το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, το WWF.  

Σημείο αναφοράς ήταν τα διάσημα μνημεία μεγαλουπόλεων όπως ο Πύργος του Άιφελ, καθώς και άλλα 300 της Πόλης του Φωτός. Επίσης η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο με τους συμμετέχοντες να σχηματίζουν με αναμμένα κεριά στο έδαφος το σύνθημα "σώστε το κλίμα μας τώρα!".

Στη Νέα Υόρκη τα συνήθως εντυπωσιακά νυχτερινά φώτα στο Empire State Building χαμήλωσαν, ενώ οι πινακίδες νέον στο Μπρόντγουεϊ έσβησαν. Για μία ώρα έσβησαν επίσης τα φώτα στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα, στο Μουσείο του Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, στο Big Ben και το Κοινοβούλιο του Λονδίνου, στο Κολοσσαίο της Ρώμης, στους ουρανοξύστες της Φρανκφούρτης, στην Πλατεία των Ηρώων της Βουδαπέστης αλλά και στην Ακρόπολη, στην Αθήνα.   

Για το WWF, η βασική ιδέα δεν είναι να εξοικονομήσει ο πλανήτης ηλεκτρική ενέργεια για μία ώρα αλλά να υπενθυμίσει σε όλους το κόστος που έχει για τη Γη η ενέργεια που καταναλώνεται και να ζητήσει μια ισχυρή διεθνή δέσμευση ώστε να ανακοπεί η κλιματική αλλαγή.

Το "σύνθημα" για την έναρξη της Ώρας της Γης είχε δώσει το Σίδνεϊ. Η περίφημη γέφυρα του λιμανιού βυθίστηκε στο σκοτάδι για μία ώρα. Άλλωστε η πρωτοβουλία ξεκίνησε από εκεί το 2007  και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News