default-image

Η επιστροφή του Ναπολέοντα

Κόσμος
Η επιστροφή του Ναπολέοντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ναπολέοντας επέστρεψε στο Παρίσι. Με στυλ, πάνω σε λευκό άλογο ζητώντας από τους περαστικούς να στρατολογηθούν για να βοηθήσουν τις εκστρατείες του.

Όχι, δεν υπήρξε μια ρωγμή στο χωρόχρονο αλλά για μια ιστορική αναπαράσταση που ενθουσίασε ντόπιους και κυρίως τουρίστες στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη Μάχη του Βατερλό η οποία σήμανε το τέλος της παντοδυναμίας του Γάλλου Αυτοκράτορα αλλάζοντας το χάρτη της Ευρώπης και το συσχετισμό δυνάμεων.

Το ρόλο του Βοναπάρτη έπαιξε με ομολογουμένως μεγάλη πιστότητα ο Γάλλος δικηγόρος Φρανκ Σαμσόν, ενώ η όλη εκδήλωση είχε διοργανωθεί από την Εταιρεία Ναπολεόντειας Ιστορίας. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ο Ναπολέοντας συνεχίζει να συναρπάζει τους Γάλλους, όπως ακριβώς ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ή ο Στρατηγός Λι, τους Αμερικανούς.  

Ως γνωστόν ο Ναπολέοντας ηττήθηκε στο Βατερλό από την πολυεθνική συμμαχία της οποίας ηγούνταν ο Βρετανικός στρατός υπό τον Δούκα του Ουέλινγκτον στις 18 Ιουνίου 1815 στο ασήμαντο τότε χωριό του Βελγίου, 20 χιλιόμετρα έξω από τις Βρυξέλες.  

Μάλιστα την ημερομηνία της επετείου θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση της θρυλικής μάχης φυσικά στο Βατερλό!  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News