default-image

Μαζική "απόδραση" φοιτητών στο Μεξικό

Κόσμος
Μαζική "απόδραση" φοιτητών στο Μεξικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ετήσιο διάλλειμα της Άνοιξης αποτελεί πια θεσμό για τους Αμερικανούς μαθητές που σπεύδουν κατά χιλιάδες στις παραλίες του Μεξικού φέρνοντας ζεστά δολάρια και αναζωογονώντας την οικονομία της χώρας.

Με το υποτιμημένο πέσο να κάνει το Μεξικό ακόμα πιο δελεαστικό φτηνό προορισμό τα παραθαλάσσια θέρετρα του Μεξικού κατακλύστηκαν από νεαρούς οι οποίοι επέλεξαν φτηνές και ζεστές διακοπές στη χώρα αψηφώντας τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από τα καρτέλ των ναρκωτικών που έχουν αιματοκυλίσει το Μεξικό.

Πάντως, όπως δήλωσαν οι περισσότεροι Αμερικανοί αλλά και Καναδοί που τηρούν ευλαβικά το ίδιο έθιμο οι σχετικές προειδοποιήσεις δεν αφορούν σε τουριστικές και δη παραθαλάσσιες περιοχές οπότε ένας λόγος λιγότερος για να ανησυχούν.

Οι Μεξικανικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι οι επισκέπτες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά με συνεχείς περιπολίες ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ώστε να μην ανησυχούν οι ταξιδιώτες.

Σημειώνεται ότι η πιο δημοφιλής περίοδος διακοπών στο Μεξικό είναι από το Μάρτιο έως τα τέλη του φθινοπώρου οπότε κατακλύζονται από κόσμο τα θέρετρα του Ειρηνικού, οι ζούγκλες και τα ερείπια των Μάγιας καθώς και τα ειδυλλιακά μέρη των ακτών της Καραϊβικής.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News