Κόσμος

Πνίγηκε ο γιος του Γιανουκόβιτς

Πνίγηκε, όταν το μίνι βαν το οποίο οδηγούσε έπεσε στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη στη Σιβηρία, ο ένας γιός του αποπεμφθέντος προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, όπως ανακοίνωσε ένας συνεργάτης του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ. Πέντε συνεπιβάτες του κατάφεραν και βγήκαν ζωντανοί και "οι τέσσερις από αυτούς δεν έβρεξαν ούτε τα πόδια τους".

Ο 33χρονος επίσης Βίκτορ, λάτρης των αγωνιστικών αυτοκινήτων κι επικεφαλής της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου όταν βρισκόταν ο πατέρας του στην εξουσία, δεν πρόλαβε να λύσει τη ζώνη ασφαλείας του εγκαίρως ώστε να απεγκλωβιστεί, πρόσθεσε ο Αβάκοφ.

Ο συνεργάτης του υπουργού, ο Άντον Χεραστσένκο, έγραψε στο Facebook ότι το όχημα το οποίο οδηγούσε ο γιος Γιανουκόβιτς καρφώθηκε στον πάγο και στη συνέχεια πήρε κλίση από την πλευρά του οδηγού. Πέντε συνεπιβάτες του κατάφεραν και βγήκαν ζωντανοί και «οι τέσσερις από αυτούς δεν έβρεξαν ούτε τα πόδια τους», έγραψε ο Χεραστσένκο.

Οι αρχές της Ρωσίας, όπου ζούσε ο Γιανουκόβιτς με τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς του από τότε που οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της φιλορωσικής πολιτικής του οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από την εξουσία, τον Φεβρουάριο 2014, δεν επιβεβαίωσαν άμεσα τον θάνατο του 33χρονου.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει. «Δεν έχω καμία πληροφορία για το ζήτημα. Δεν μπορώ ούτε να το επιβεβαιώσω, ούτε να το διαψεύσω», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σχόλια