Κόσμος

Έζησε στη Μεξικανική Επανάσταση και πέθανε σε ηλικία 127 ετών

Σε ηλικία 127 ετών απεβίωσε μια γυναίκα σε επαρχία του δυτικού Μεξικού, η οποία είχε ζήσει τη Μεξικανική Επανάσταση και φέρεται ότι είχε συναντηθεί και με τον ηγέτη της Πάντσο Βίλα.

Κυβερνητική υπηρεσία επαλήθευσε την ηλικία της γυναίκας, που ονομαζόταν Λεάντρα Μπερέσα.

Η γυναίκα αυτή γεννήθηκε στα βόρεια σύνορα της πολιτείας Ταμαουλίπας στις 31 Αυγούστου του 1887 και πέθανε το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι της στην πόλη Ζαποπάν στη δυτική πολιτεία Γιαλίσκο.

Δεν έχει συμπεριληφθεί στις λίστες των πιο ηλικιωμένων στον κόσμο επειδή δεν είχε επίσημα έγγραφα, όπως είπαν οι κυβερνητικές υπηρεσίες του Μεξικού. Η επίσημη αιτία του θανάτου της δεν έγινε γνωστή, όμως ο εγγονός της, ένας 70χρονος άντρας, είπε ότι απλά σταμάτησε να αναπνέει, έχοντας αναπτύξει προβλήματα στους πνεύμονες της πριν από λίγους μήνες.

Είπε ότι η γιαγιά του συνήθιζε να λέει ιστορίες για τη Μεξικανική Επανάσταση, η οποία ξεκίνησε το 1910. «Συνάντησε τον Πάντσο Βίλα», είπε ο εγγονός τής Μπερέσα

Ο Πάντσο Βίλα (στο κέντρο) ήταν ένας από τους ηγέτες της Μεξικανικής Επανάστασης... το 1910 (!)

Ο επικεφαλής του μητροπολιτικού κέντρου για τους ηλικιωμένους στην πόλη όπου πέθανε η 127 ετών γυναίκα είπε ότι η Μπεράσα είχε πέντε παιδιά, που είχαν όλα πεθάνει, και μέχρι το 2011 είχε αποκτήσει 161 απογόνους.

Σχόλια