Κόσμος

Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά στο Μπρούκλιν

Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν παγιδεύτηκαν στο σπίτι τους που είχε πιάσει φωτιά. Η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα αποδίδεται σε μάτι της κουζίνας που δεν είχε σβήσει σωστά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 00:30 (τοπική ώρα) της νύχτας προς Σάββατο. Ο επίτροπος της Πυροσβεστικής Ντάνιελ Νίγκρο ανέφερε ότι όλα δείχνουν πως ξεκίνησε από ένα αναμμένο μάτι ηλεκτρικής κουζίνας.

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στην εφημερίδα New York Daily News, τα παιδιά, ηλικίας 5 ως 15 ετών, παγιδεύτηκαν στο σπίτι ενώ η μητέρα τους πήδηξε από το παράθυρο.

«Άκουσα τη μητέρα να φωνάζει "τα παιδιά μου είναι εκεί μέσα! Τα παιδιά μου είναι εκεί! Βγάλτε τα έξω! Βγάλτε τα έξω!"», δήλωσε στην εφημερίδα ο γείτονας Νέιτ Γουέμπερ, λέγοντας πως η μητέρα είχε υποστεί εγκαύματα.

Όπως γράφει το in.gr, η 45χρονη, η οποία θεωρείται ότι είναι η μητέρα των παιδιών, καθώς και ένα 14χρονο κορίτσι μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση σε τοπικό νοσοκομείο, είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Μάικλ Παρέλα.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη συνοικία Μίντγουντ του Μπρούκλιν, την οποία έθεσαν υπό έλεγχο μέσα σε μία ώρα, πρόσθεσε.

Σχόλια