Κόσμος

Όταν το σκονάκι το …φέρνουν οι γονείς

Τη ζωή τους ρισκάρουν οι γονείς στην Ινδία σκαρφαλώνοντας σε σχολικά κτίρια προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά τους να περάσουν στις εξετάσεις δίνοντάς τους σκονάκια.

Το βίντεο δείχνει συγγενείς και φίλους να κάνουν αναρρίχηση σε πάνω από πέντε ορόφους και να περπατούν σε επικίνδυνα περβάζια για να περάσουν τα σκονάκια από τα παράθυρα.


Πάνω από 600 μαθητές έχουν αποβληθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα για εξαπάτηση τις τελευταίες τρεις ημέρες στο ανατολικό κρατίδιο του Μπιχάρ.


Οι εικόνες των ανθρώπων που σκαρφαλώνουν στους ορόφους του σχολείου Vidya Niketan, στην Mahnar έχουν γίνει viral στην Ινδία και έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης.Παρόμοιες σκηνές καταγράφηκαν και σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Hajipur και Nawada, όπου ένας γονέας δήλωσε πως βοήθησε το παιδί του να αντιγράψει διότι «οι δάσκαλοι δεν διδάσκουν τίποτα» και συχνά απουσιάζουν.Ο υπουργός Παιδείας της χώρας δήλωσε πως η πρόληψη του διαδεδομένου αυτού προβλήματος ήταν μια τεράστια πρόκληση για την κυβέρνησή του. «Κάνω έκκληση στους γονείς και κηδεμόνες να σταματήσουν να εξαπατούν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να διασφαλίσει ελεύθερες και αδιάβλητες εξετάσεις».Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πάνω από 1.000 φοιτητές πιάστηκαν να αντιγράφουν σε τρία μαθήματα στο Μπιχάρ, μεταξύ των οποίων μαθηματικά και αγγλικά και πως 600 περίπου αποβλήθηκαν. Αρκετοί επίσης γονείς συνελήφθησαν με άγνωστες κατηγορίες.

Πηγή: Independent/ ethnos.gr

Σχόλια