Κόσμος

215.000 οι νεκροί σε 4 χρόνια στη Συρία

Στην τέταρτη επέτειο από το ξέσπασμα του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι αναγνωρίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «στο τέλος θα πρέπει να διαπραγματευθούν» με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ για τον τερματισμό της σύγκρουσης που μετρά μέχρι σήμερα περισσότερους από 215.000 νεκρούς.

Από τις 15 Μαρτίου του 2011, όταν άρχισε η εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, έχουν καταγραφεί 215.518 θάνατοι από το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Καταγράψαμε 215.518 νεκρούς σε τέσσερα χρόνια πολέμου, από τους οποίους οι 66.109 ήταν άμαχοι» δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, το οποίο διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του περασμένου Φεβρουάριου.

Μιλώντας την Κυριακή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι η σύγκρουση στη Συρία είναι «μία από τις χειρότερες τραγωδίες που έχουμε δει ποτέ» και αναγνώρισε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να μιλήσουν με τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, γράφει το in.gr.

Σχόλια