default-image

Άρρωστος ο Πούτιν;

Κόσμος
Άρρωστος ο Πούτιν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Ρωσία έχουν γεμίσει με φήμες για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, μετά την ακύρωση επίσκεψής του στο εξωτερικό, με πολλούς να ομιλούν για «ολιγοήμερη άδεια λόγω ασθενείας».

Ο κ. Πούτιν αναμενόταν στο Καζακστάν αυτή την εβδομάδα για να συναντήσει τον Καζάκο ομόλογό του, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, καθώς και τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Καζάκος αξιωματούχος, ωστόσο, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η επίσκεψη ακυρώθηκε. «Φαίνεται ότι αρρώστησε», ανέφερε ο αξιωματούχος της χώρας της κεντρικής Ασίας.

Ιθύνοντες της κυβέρνησης της Λευκορωσίας δεν έκαναν σχόλια για την απουσία του κ. Πούτιν, μολονότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε την ακυρώση της προεδρικής επίσκεψης στο Καζακστάν, τονίζοντας παράλληλα ότι «ο πρόεδρος νιώθει πολύ καλά».

Το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ανήρτησε στον ιστότοπό του φωτογραφίες οι οποίες φέρονται να ελήφθησαν την Τρίτη και την Τετάρτη, από συναντήσεις του Ρώσου προέδρου με τους επικεφαλής περιφερειακών δημοκρατιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συγκεκριμένα του Γιαμάλο-Νενέτς και της Δημοκρατίας της Καρελίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Interpreter, διαδικτυακή εφημερίδα με εξειδίκευση στα ζητήματα της Ρωσίας, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι συγκεκριμένες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News