Κόσμος

Σιέρα Λεόνε: Από τον ιό Έμπολα προσβλήθηκε Βρετανός στρατιωτικός

Από τον ιό Έμπολα μολύνθηκε ένας νοσηλευτής του ιατρικού σώματος του βρετανικού στρατού, ο οποίος εργαζόταν στη Σιέρα Λεόνε, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές Αρχές της Βρετανίας και πρόσθεσαν ότι θα αποφασιστεί σύντομα εάν θα διακομιστεί στο βρετανικό έδαφος για θεραπεία.

Η έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το πώς εκτέθηκε ο εργαζόμενος αυτός στον ιό καθώς και για τον εντοπισμό προσώπων που είχαν πρόσφατα επαφή μαζί του. «Η ιατρική απόφαση σχετικά με το εάν ο ασθενής θα διακομιστεί στη Βρετανία για θεραπεία θα ληφθεί εν ευθέτω χρόνω», ανέφερε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται πως δύο Βρετανοί, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον ιό υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου -στο οποίο υπάρχουν ειδικευμένο προσωπικό και εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση κρουσμάτων του Έμπολα- και ανέρρωσαν πλήρως.

Ο Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 10.000 ανθρώπους στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού Έμπολα, την Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, επί συνόλου 24.200 κρουσμάτων.

Σχόλια