default-image

Η Σφίγγα της Κίνας

Κόσμος
Η Σφίγγα της Κίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τους Κινέζους η Αίγυπτος πέφτει κομματάκι… μακριά. Όμως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για όσους λάτρεις του πολιτισμού θέλουν να πάρουν μια γεύση από αρχαία Αίγυπτο. Γιατί δεν έχουν παρά να πεταχτούν ως την πόλη Σιτζιατζγκουάν στην επαρχία Εμπέι όπου βρίσκεται ένα πιστό αντίγραφο της διάσημης Σφίγγας της Γκίζας.

Το εντυπωσιακό θεματικό πάρκο έκτασης δυο τετραγωνικών χιλιομέτρων, κόστους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το που άνοιξε τις πύλες του έγινε αμέσως δημοφιλής προορισμούς για ταξιδιώτες που έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πώς μοιάζει ένα από τα κορυφαία αρχαία μνημεία. Και παράλληλα μπορούν να απολαύσουν μια σειρά από θεάματα με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ενθουσιασμένοι οι τουρίστες περιγράφουν τις εντυπώσεις τους από το πάρκο το οποίο αν και αντιγράφει πιστά το άγαλμα του αρχαίου μυθικού τέρατος δεν κάνει το ίδιο και με το τοπίο που δεν θυμίζει ακριβώς… έρημο. Το ενδιαφέρον είναι ότι το πάρκο έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον και των Κινέζων κινηματογραφιστών που έχουν ήδη επιλέξει το χώρο για γυρίσματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News