Κόσμος

Αίγυπτος: Τρία χρόνια φυλακή σε τέσσερις άνδρες που μαχαίρωσαν σκύλο

Τέσσερις άνδρες καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκιση στην Αίγυπτο επειδή σκότωσαν σκύλο δημοσίως μαχαιρώνοντάς τον, πράξη που βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε πηγή από δικαστήριο του Καΐρου.

Η απόφαση, στην οποία μπορούν να ασκήσουν έφεση οι καταδικασθέντες, εμφανίζεται ως νίκη των υπερασπιστών των δικαιωμάτων των ζώων, σε μια χώρα όπου οι αρχές συχνά αδιαφορούν για τη βία εναντίον τους.

Στο βίντεο, το οποίο τράβηξε άγνωστος και διαδόθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται ο σκύλος, ο οποίος είναι δεμένος με αλυσίδα σε έναν στύλο, να δέχεται πολλά χτυπήματα με μαχαίρι μπροστά στα μάτια των περαστικών, κάποιοι από τους οποίους ζητούν από τους δράστες να πάψουν να χτυπούν το ζώο.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στις 26 Φεβρουαρίου και παρουσιάστηκαν στις 4 Μαρτίου ενώπιον δικαστηρίου του Καΐρου επειδή «σκότωσαν ένα ζώο συντροφιάς, βασανίζοντάς το μέχρι θανάτου».

Τέταρτος άνδρας, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, καταδικάστηκε ερήμην στην ίδια ποινή επειδή τους έδωσε το ζώο.

Οι τρεις άνδρες είχαν τσακωθεί με τον ιδιοκτήτη του σκύλου, σύμφωνα με το naftemporiki.gr. Ο ένας εξ αυτών είχε δηλώσει σε συνέντευξη του σε μια αιγυπτιακή εφημερίδα ότι ο σκύλος τον είχε δαγκώσει «σε ευαίσθητο σημείο» λίγες ημέρες πριν τον γάμο του και ήθελε να τον εκδικηθεί. Στη συνέχεια τρεις άνδρες ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους δώσει τον σκύλο, κάτι που ο τελευταίος έκανε.

Σχόλια