Κόσμος

Αθώος ο "Καβαλιέρε" για το "Ρούμπι- Γκέιτ"

Επιβεβαίωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης, την αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ».

Οι Ιταλοί ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν μετά από οκτώ ώρες συνεδρίασης, ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί η αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τις κατηγορίες συνέργιας σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρησης εξουσίας, μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Rai.

Υπενθυμίζεται πως πρωτοβάθμια ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν μέχρι αυτή την στιγμή, ο Μπερουσκόνι αθωώθηκε, πριν λίγο από τους ανώτατους δικαστές, διότι θεωρήθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο «πρώην Καβαλιέρε» γνώριζε ότι η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ήταν ανήλικη την περίοδο κατά την οποία άρχισε να συναναστρέφεται μαζί της, αναφέρει το newsbeast.gr.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ιταλικού Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την ακύρωση της αθώωσης του εφετείου, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, ότι «το ότι ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι η Ρούμπι Καρίμα ήταν ανιψιά του Μουμπάρακ, άρμοζε σε σκηνή έργου του Μελ Μπρούκς και προκάλεσε τον διεθνή γέλωτα».

Βρίσκεται σε εξέλιξη, τέλος, έρευνα για την λεγόμενη υπόθεση «Ρούμπι τρία», που φέρεται πιθανό να οδηγήσει σε δίκη για προσπάθεια διαφθοράς μέρους των νεαρών γυναικών που συμμετείχαν στις γνωστές βραδιές στην έπαυλη του 'Αρκορε.

Σχόλια