default-image

Το ριάλιτι του θανάτου - Θρήνος στο γαλλικό αθλητισμό

Κόσμος
Το ριάλιτι του θανάτου - Θρήνος στο γαλλικό αθλητισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα γυρίσματα της εκπομπής «Dropped» του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1 κατέληξαν στη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία των τηλεοπτικών ριάλιτι επιβίωσης: Οκτώ Γάλλοι, ανάμεσά τους, η ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό και η κολυμβήτρια Καμίγ Μυφά, σκοτώθηκαν στην Αργεντινή όταν τα δύο ελικόπτερα που είχαν ναυλωθεί από την παραγωγή για τις ανάγκες της εκπομπής συγκρούσθηκαν.

«Η σύγκρουση μεταξύ δύο ελικοπτέρων στην Κεμπράδα ντελ Γέσο προκάλεσε τον θάνατο δέκα ανθρώπων... Συμμετείχαν στην παραγωγή του Dropped» ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση των αρχών της επαρχίας Λα Ριόχα, στη βορειο-δυτική Αργεντινή.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η Φλοράνς Αρτό, 57 ετών, η Καμίγ Μυφά, 25 ετών και ο πυγμάχος Αλεξίς Βαστίν, 28 ετών, βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων.

Τα πέντε άλλα μέλη της ομάδας του ριάλιτι που σκοτώθηκαν ήταν, σύμφωνα με τις αρχές της Αργεντινής, «οι Λοράν Σμπασνίκ, Λουσί Μέι-Νταλμπί, Βολόντια Γκινάρ, Μπρις Γκιλμπέρ και Εντουάρ Ζιλ».

Οι δύο Αργεντινοί πιλότοι των ελικοπτέρων είναι επίσης νεκροί.

«Όπως φαίνεται, τα δύο ελικόπτερα συγκρούσθηκαν κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Δεν υπάρχουν επιζώντες. Δεν γνωρίζουμε σε τι οφείλεται η σύγκρουση, οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν καλές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Το γύρισμα της εκπομπής, ενός τηλεοπτικού ριάλιτι επιβίωσης, είχε αρχίσει στο τέλος του Φεβρουαρίου στην Ουσουάγια, στο νότιο άκρο της αμερικανικής ηπείρου, στην Παταγονία. Η μετάδοσή της επρόκειτο να αρχίσει το επόμενο καλοκαίρι στη Γαλλία με θέμα την επιβίωση οκτώ αθλητών στη φύση, σύμφωνα με τον παρουσιαστή της Λουί Μπντέν.

Ο κολυμβητής Αλέν Μπερνάρ, η ποδηλάτης Τζίνι Λονγκό, ο ποδοσφαιριστής Σιλβέν Βιλτόρ, η αθλήτρια του σνόουμπορντ Αν-Φλορ Μαρξέρ και ο πατινέρ Φιλίπ Καντελορό θα συμμετείχαν επίσης στην περιπέτεια.

Η Φλοράνς Αρτό ήταν μία από τις μεγαλύτερες θαλασσοπόρους στον κόσμο και είχε κατορθώσει να επιβληθεί σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι άνδρες. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της «μικρής αρραβωνιαστικιάς του Ατλαντικού» υπήρξε η νίκη της στον Δρόμο του Ρουμιού, το 1990 (διαδρομή Βρετάνη-Γουαδελούπη).

Η Καμίγ Μυφά είχε κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους Λονδίνου το 2012, ο πυγμάχος Αλεξίς Βαστίν Βαστίν είχε κερδίσει χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Οι υπόλοιποι αθλητές που συμμετείχαν στην εκπομπή του TF1 βρισκόταν κατά την ώρα της τραγωδίας σε κατασκήνωση και σε ξενοδοχεία.

Ο όμιλος της TF1 εξέφρασε την «τεράστια θλίψη» του και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Τα γυρίσματα ματαιώνονται και όλες οι ομάδες θα επιστρέψουν στη Γαλλία, ανακοίνωσε το δίκτυο TF1. «Όλες οι ομάδες της παραγωγής είναι συντετριμμένες και συμπαραστέκονται στην οδύνη των οικογενειών».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όπως αναφέρει το protothema.gr, ο καιρός ήταν καλός και ακόμη παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε συντετριμμένος. «Ο χαμός των συμπατριωτών μας προκαλεί τεράστια θλίψη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

«Τεράστια οδύνη μπροστά στο δράμα αυτό. Ολόκληρη η Γαλλία πενθεί σήμερα. Συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε το Twitter ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς για τους Γάλλους αθλητές «που λάμπρυναν τη Γαλλία».

Ο ποδοσφαιριστής Σιλβέν Βιλτόρ, από τους συμμετέχοντες αθλητές στην εκπομπή δήλωσε συντετριμμένος: «Είμαι λυπημένος για τους φίλους μου, τρέμω, είμαι τρομοκρατημένος, δεν έχω λόγια», έγραψε στο Twitter.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News