Κόσμος

Υπό κράτηση 4 ύποπτοι για τις επιθέσεις σε Charlie - εβραϊκό παντοπωλείο

Στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο στο Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή, τέσσερις άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση, οι οποίοι ανήκουν στο περιβάλλον του Αμεντί Κουλιμπαλί, του άνδρα που κράτησε ομήρους τους υπαλλήλους και τους πελάτες του εβραϊκού παντοπωλείου.

Σύμφωνα ωστόσο με τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, οι δύο από τους υπόπτους είναι μια χωροφυλακίνα και ο σύντροφός της, ο οποίος εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου. Ο άνδρας είναι μικροκακοποιός, ενώ η σύντροφός του, η οποία είχε προσηλυτιστεί στο ισλάμ, απομακρύνθηκε από την υπηρεσία της στις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς πιστεύεται ότι του παρείχε βοήθεια.

Στις 7 Ιανουαρίου οι αδελφοί Κουασί επιτέθηκαν στα γραφεία της Charlie Hebdo και σκότωσαν 12 άνθρωποι. Την επομένη ημέρα μια αστυνομικός της δημοτικής αστυνομίας εκτελέστηκε στο προάστιο Μονρούζ. Η δολοφονία της αποδίδεται στον Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος στις 9 Ιανουαρίου σκότωσε τέσσερις από τους 20 ομήρους που κρατούσε στο εβραϊκό κατάστημα, στην περιοχή Βενσέν του Παρισιού.

Σχόλια