Κόσμος

Συνελήφθησαν 42 άτομα που συμμετείχαν στο λιντάρισμα υπόπτου ως βιαστή

Η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 42 ανθρώπους στην Ινδία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για το λιντσάρισμα άνδρα που είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος.

Την Κυριακή, στο πρώτο κύμα των συλλήψεων, προσήχθησαν 18 άνθρωποι.

Οι συλληφθέντες, όλοι τους άνδρες, κατηγορούνται για συμμετοχή στις ταραχές και την επίθεση στη φυλακή όπου κρατείτο ο 35χρονος Σαϊέντ Φαρίντ Χαν στην πόλη Ντιμαπούρ. Ο Χαν είχε συλληφθεί στις 24 Φεβρουαρίου για τον βιασμό 19χρονης. Την Πέμπτη, χιλιάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στη φυλακή, έβαλαν φωτιά και κατάφεραν να τον βγάλουν από το κελί του και να τον πάρουν μαζί τους.

Το πλήθος έγδυσε τον 35χρονο και τον διαπόμπευσε στους δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και κρέμασε το πτώμα του από τον πύργο ενός ρολογιού.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο Χαν καταγόταν από το Μπαγκλαντές, όμως στην πραγματικότητα ήταν Ινδός, από το κρατίδιο Άσαμ και μιλούσε τη γλώσσα μπενγκάλι. Οι κάτοικοι του Νάγκαλαντ, κυρίως η φυλή των αυτοχθόνων Νάγκα, κατηγορούν συχνά τους μουσουλμάνους του Άσαμ και τους μετανάστες από το γειτονικό Μπαγκλαντές ότι εγκαθίστανται παράνομα στα εδάφη τους.

Παλαιότερα μάλιστα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, είχαν εξαπολύσει εχθρικές εκστρατείες εναντίον των μεταναστών από το Μπαγκλαντές, υποστηρίζοντας «σαγηνεύουν» τις κόρες τους με σκοπό να νομιμοποιήσουν την παραμονή τους στη χώρα.

Αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι η κατάσταση στη Ντιμαπούρ «επανέρχεται αργά στα φυσιολογικά» και έχει ήδη αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ωστόσο, το τηλεφωνικό δίκτυο και το Ίντερνετ δεν θα λειτουργήσουν στην περιοχή για άλλες 48 ώρες.

Σχόλια