default-image

Πούτιν: Έτσι πήρα πίσω την Κριμαία

Κόσμος
Πούτιν: Έτσι πήρα πίσω την Κριμαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Κρεμλίνου τις κρίσιμες ώρες πριν προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία το περασμένο έτος αποκαλύπτει σε συνέντευξη του ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το ιστορικό γεγονός, ο Ρώσος πρόεδρος - μιλώντας σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από την κρατική ρωσική τηλεόραση - εξηγεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίστηκε η απόσχιση της Κριμαίας από τη Ουκρανία, αμέσως μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την εξουσία.

Η απόφαση, όπως λέει, ελήφθη μετά από ολονύκτια σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες. «Ολοκληρώσαμε την σύσκεψη στις 7 το πρωί και τότε είπα στους συνεργάτες μου ότι η Κριμαία πρέπει να επιστρέψει στην Ρωσία» είπε χαρακτηριστικά.

Τέσσερις ημέρες μετά την μαραθώνια σύσκεψη, στρατιώτες χωρίς διακριτικά κατέλαβαν το Κοινοβούλιο της Κριμαίας και στις 18 Μαρτίου, η Κριμαία προσαρτήθηκε στην Ρωσία.

Ο Πούτιν αποκαλύπτει ακόμα πως ο ρωσικός στρατός ήταν έτοιμος να φτάσει μέχρι το Ντόνετσκ, προκειμένου να σώσει τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ως αντάλλαγμα για την πίστη του στο Κρεμλίνο.

Πηγή: koolnews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News