Κόσμος

Πούτιν: Έτσι πήρα πίσω την Κριμαία

Τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Κρεμλίνου τις κρίσιμες ώρες πριν προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία το περασμένο έτος αποκαλύπτει σε συνέντευξη του ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το ιστορικό γεγονός, ο Ρώσος πρόεδρος - μιλώντας σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από την κρατική ρωσική τηλεόραση - εξηγεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίστηκε η απόσχιση της Κριμαίας από τη Ουκρανία, αμέσως μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την εξουσία.

Η απόφαση, όπως λέει, ελήφθη μετά από ολονύκτια σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες. «Ολοκληρώσαμε την σύσκεψη στις 7 το πρωί και τότε είπα στους συνεργάτες μου ότι η Κριμαία πρέπει να επιστρέψει στην Ρωσία» είπε χαρακτηριστικά.

Τέσσερις ημέρες μετά την μαραθώνια σύσκεψη, στρατιώτες χωρίς διακριτικά κατέλαβαν το Κοινοβούλιο της Κριμαίας και στις 18 Μαρτίου, η Κριμαία προσαρτήθηκε στην Ρωσία.

Ο Πούτιν αποκαλύπτει ακόμα πως ο ρωσικός στρατός ήταν έτοιμος να φτάσει μέχρι το Ντόνετσκ, προκειμένου να σώσει τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ως αντάλλαγμα για την πίστη του στο Κρεμλίνο.

Πηγή: koolnews.gr

Σχόλια