default-image

Ρωσία: Ακόμη δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Νεμτσόφ

Κόσμος
Ρωσία: Ακόμη δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Νεμτσόφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο ακόμη άνδρες συνελήφθησαν την Κυριακή στη Ρωσία, στο πλαίσιο της έρευνας για το φόνο του επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος σκοτώθηκε με τέσσερις σφαίρες το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ο Άλμπερτ Μπαραχάγεφ, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Δημοκρατίας την Ινγκουσετίας, δήλωσε το Ria Novosti ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε σχέση με τον φόνο του 55χρονου πρώην αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης.

Ένας από τους δύο υπόπτους είναι ο μικρότερος αδελφός του Άνζορ Γκουμπάσεφ, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο μαζί με τον Ζάουρ Νταντάγεφ στην Ινγκουσετία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB). Τόσο ο κ. Γκουμπάσεφ όσο και ο κ. Νταντάγεφ κατάγονται από την περιοχή του Καυκάσου και κάποια μέλη των οικογενειών τους ζουν στην Ινγκουσετία.

Ο κ. Μπαραχάγεφ πρόσθεσε ότι ο κ. Νταντάγεφ υπηρέτησε για περίπου 10 χρόνια σε μια μονάδα της αστυνομίας στην Τσετσενία.

Οι Α. Γκουμπάσεφ και Ζ. Νταντάγεφ αναμένεται να παρουσιαστούν εντός της ημέρας ενώπιον δικαστηρίου στη Μόσχα για να συλληφθούν επισήμως.

Το ρωσικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε, εξάλλου, επικαλούμενο μέλος των δυνάμεων ασφαλείας της Τσετσενίας, ότι ένας άνδρας ο οποίος σκοτώθηκε το Σάββατο σε συμπλοκή με την αστυνομία στο Γκρόζνι καταζητούνταν από την αστυνομία σε σχέση με τον φόνο του Νεμτσόφ.

Το πρακτορείο επεσήμανε ότι όταν η αστυνομία έφτασε στο συγκρότημα κτηρίων όπου διέμενε ο άνδρας, αυτός έριξε μια χειροβομβίδα εναντίον τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας μια δεύτερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News